Osta Mustekasetit Netistä


Mustekasettien hinnat voivat olla aika kovia, jonka takia moni etsiikin keinoja ja tapoja säästää hieman rahaa ostaessaan mustekasetteja tulostimeensa.

Yksi tapa on ohittaa valmistajien omat tuotteet, ja ottaa tilalle kopiotuotteita, jotka usein toimivat ainakin lähes yhtä hyvin kuin viralliset, mutta kalliimmatkin tuotteet. Jos haluat säästää kunnolla rahaa, etkä tarvitse tulostin esimerkiksi ammatilaisvalokuvien tulostamiseen, suosittelen lämpimästi hankkimaan halvempia musteita. Näitä saa erityisesti Mustekasetti.com verkkokaupasta, joskin kaikille tulostinmalleille niitä ei ole saatavilla.

Kuitenkin kilpailuttamalla kaupat, voi valmistajien virallisistakin musteista säästää pitkän pennin. Alla on lista kaupoista, jotka tarjoavat yleensä parhaimmat valikoimat ja kilpailukykyisimmät hinnat. Kaikki ne ovat luotettavia ja jo pitkään alalla toimineita, joten voit tilata niistä ilman stressiä.​

InkClub on suurin musteita myyvä kauppa Euroopassa, ja hyvästä syystä. Sillä on jo yli miljoona tyytyväistä asiakasta ympäri Eurooppaa. Liittymällä jäseneksi saat ajankohtaisia tarjoutksia ja muita klubiin kuuluvia etuja.

 • Nopea 2 - 3 päivän toimitusaika
 • Lukuisia eri maksutapoja ja -keinoja
 • Toimituskulut aina 4,95€ oli määrä mikä tahansa

Vuonna 1997 perustettu suomalainen mustekasetteja myyvä verkkokauppa. Kun haluat tukea suomalaista, on FinInk loistava valinta.

 • 2 - 3 päivän toimitusaika
 • Lukuisia eri maksutapoja ja -keinoja
 • Toimituskulut aina 3,95€ - 4,95 €

Tulostimiin ja niiden tarvikkeisiin erikoistunut kauppa, joka on perustettu jo vuonna 1996. Tuo mustekasetit itse maahan, jonka ansioista pystyvät tarjoamaan todella kilpailukykyiset hinnat asiakkailleen.

 • 2 - 3 päivän toimitusaika
 • Lukuisia eri maksutapoja ja -keinoja
 • Toimituskulut aina 3,90€ - 7,90 € tilauksen koon mukaan

Luotettava pohjoismainen ketju, josta löytyy musteet joka lähtöön.

 • Nopea 1 - 4 päivän toimitusaika
 • Maksutapoina mm. lasku, luottokortit, suoramaksu ja osamaksu
 • Toimituskulut 2,95 - 4,95€

Millainen mustekasetti sinun tarpeisiisi?

Se tilanne, kun mustekasetti loppuu ja tulostin ei anna enään printata yhtään mitään on aina niin turhauttavaa. Monesti se tuntuu tapahtuvan vielä niin huonolla hetkellä, kun jotakin pitäisi saada paperisena ulos, mutta ei pysty.

Tämän takia viisasta olisikin pitää aina ainakin yksi mustekasetti varalla, jolloin voisi ongelman koittaessa suoraan vaan vaihtaa uuden vanhan, tyhjän kasetin tilalle. Usein kun tämän tilanteen on elänyt muutaman kerran, alkaa sitä oikeasti ja vakavasti harkita sen varamustepatruunan ostoa!

En tiedä oletko ollut tietoinen, mutta yhä useammin valmistajien tarkoituksena on myydä tulostimensa edullisesti, jopa tappiolla, ja kattaa kustannukset ja tehdä voittoa sitten mustekasettien myynnillä. Ei siis mikään ihme, miksi joskus tuntuu musteiden maksavan enemmän kuin kulta.

Toisaalta tämä kertoo, että musteissa on hyvät katteet, ja niitä voisi tehdä myöskin huomattavasti halvemmalla. Tottahan on, että miten 20 ml mustetta voisi luontaisesti maksaa melkein 20 €? Siinä on nesteellä hintaa...

Monikaan ei myöskään tiedä, että markkinoilla on vaihtoehtoja näihin kalliisiin, virallisiin musteisiin. Mustekasetit voidaankin jakaa kolmeen eri pääkategoriaan, vaikka suurin osa on näistä tietoinen vain yhdestä. Kuitenkin se itselleen sopiva tulostinmuste löytyy usein näistä halvemmistakin tuotteista.

 • Alkuperäiset ja viralliset mustekasetit ovat tulostimien valmistajien käsialaa, ja kyllä, niissä on usein paras laatu ja tulostusjälki. Ne ovat kuitenkin selvästi kaikkein kalliimpia musteita, ja käyttäjien olisikin hyvä pohtia ennen niiden ostoa, tarvitsevatko he ehdottomasti sitä kaikkein parasta tulostuslaatua? Mikäli pääasiallinen käyttö on erilaisten lappusten tulostaminen, onnistuu se yhtä hyvin halvemmillakin musteilla.
 • Tarvikemusteet tarkoittavat mustekasetteja, jotka on valmistanut joku muu yritys kuin virallinen valmistaja. Ne toimivat samalla tavalla kuin viralliset mustekasetit ja ne laitetaan laitteeseen sisään aivan samalla tavalla. Niiden mustekoostumus ei kuitenkaan ole ehkä aivan samanlaatuinen kuin kalliimmissa musteissa, mutta oikein toimiva suurimmassa osassa käyttötarkoituksia. Bonuksena näissä on todella paljon halvempi hinta, jopa noin 50 % halvempi.
 • Kierrätetyt mustekasetit tai ekopatruunat, ovat uudelleen täytettäviä mustepatruunoita. Kun ne tyhjentyvät, ne lähetetään takaisin valmistajlle, joka huoltaa ja täyttää ne uudestaan. Nämä ovat yleensä se halvin vaihtoehto, mutta näissä voi tulla ongelmia luotettavuuden kanssa kun samaa kasettia käytetään uudestaan ja uudestaan. Kuitenkin tämä on ekologinen ja edullinen tapa käyttää mustetta.

Koska sopivan musteen valinta riippuukin paljon käyttötarkoituksestasi, kannattaa ennen ostoa pohtia hetki, mihin sitä mustetta ja tulostinta tulee käytettyä. Valitsemalla musteen tämän mukaan voit säästää pitkän pennin valitsemalla hieman halvempia musteita.

 • Jos tulostat paljon valokuvia, kannattaa suosio virallisia mustekasetteja, jotta saa parhaan tulostusjäljen.
 • Jos pääasiallinen käyttö on erilaisten paperien ja lappujen tulostaminen, kannattaa vakavasti harkita halvempia musteita ja säästää selvää rahaa ostoksessasi.
 • Jos haluat säästää luontoa ja ympäristöä, kannattaa ainakin kokeilla kierrätettäviä ekopatruunoita, joista ei synny niin paljon jätettä.
mustekasetti

Tulostinmusteet ovat usein tulostamisen suurin yksittäinen kuluerä. Itse tulostin eli printteri saattaa maksaa vain muutaman kymmenen euroa, mutta oikeanlaisen musteen löytäminen ja tilaaminen voi helposti maksaa tulostimen verran. Erona tässä on tietysti se, että valmiissa printteripaketeissa patruunassa tai värikasetissa on väriä vain vähän valmiina, jokuseen kymmeneen liuskaan, ja näin uuden kasetin tilaaminen tulee ajankohtaiseksi varsin nopeasti.

Hankkimalla oikeanlaiset tulostinmusteet netistä, voit säästää pitkän pennin. Hintoja kannattaa vertailla ja tilaaminen kannattaa tehdä tunnetulta ja luotettavalta toimittajalta. Usein halvin vaihtoehto ei ole valita itse tulostinvalmistajan markkinoimaa kallista väripakettia, joita kauppaavat muun muassa alan erikoisliikkeet. Halvemmalla pääset, kun keskität ostoksesi nettiin. Tarjonnasta löydät usein sekä alkuperäisen valmistajan kasetteja, että halvempia tarvikepatruunoita. Oikeastaan, tulostinmusteet voidaan jakaa kätevästi kolmeen alaryhmään kuten alla esitetään.

 • Alkuperäiset eli originaalit

  Kuten nimikin sen kertoo, on tässä kyse tulostimen valmistajan suunnittelemista ja ehkä jopa valmistamista musteista. Usein alkuperäisten patruunoiden käyttöä perustellaan niiden tulostuslaadulla ja turvallisuudella: Suunnittelija on tiennyt mitä tekee, joten alkuperäismusteet sopivat varmasti laitteeseesi kuin nakutettu. Usein tämä näkyy myös hinnassa, joka on tarvikemusteita korkeampi.

 • Tarvikemusteet

  Tarvikemusteet ovat jonkun muun kuin tulostinvalmistajan valmistamia patruunoita, jotka silti sopivat tulostimeesi. Ne ovat edullisempia kuin originaalit, joskin tulostuslaatu saattaa erityisesti halvimmissa tuotteissa kärsiä.

 • Kierrätetyt patruunat

  Ekopatruunat eli kierrätetyt mustepatruunat ovat uudelleenkäytettyjä mustekasetteja. Kun siis vanha kasetti on loppunut, se puhdistetaan ja täytetään uudestaan. Ekopatruunat ovat halvempia kuin alkuperäiset ja niiden toimivuus testataan aina ennen myyntiä. Hyvä valinta, jos haluat alkuperäistä laatua halvemmalla hinnalla.

Mistä tulostinmustetta kannattaa tilata?

Periaatteessa tulostinmusteen löytäminen on varsin helppoa ja nopeaa. Isket vain esiteltyjen verkkokauppojen hakukenttään oman tulostimen merkkisi ja saat kätevästi listauksen juuri sinun printteriisi sopivista patruunoista. Voit valita tarvikemusteita, ekopatruunoita tai alkuperäisiä musteita. Valitset oman suosikkisi, lisäät sen ostoskoriisi ja siirryt kassan kautta odottamaan postipakettia.

Verkkokauppa on hyvä valinta, sillä hintataso on tavarataloja ja erikoisliikkeitä matalammalla. Verkosta voit ostaa ympäri vuorokauden ja sinun ei tarvitse vaivautua sohvaltasi minnekään. Valikoimaan tutustuminen on helppoa ja sinua eivät rajoita yksittäisten liikkeiden valikoiman suppeus tai erikoistuminen tiettyihin malleihin. Näistä ja monesta muusta syystä on tulostinmusteen tilaaminen verkosta helpompaa kuin muualla asiointi.

Emme kuitenkaan pysty antamaan sinulle suoraa vastausta siihen, mitä mustetta sinun kannattaa tulostimeesi tilata. Kyse on preferensseistä: Toinen haluaa parasta laatua ja varmuutta, kun toinen haluaa säästää hinnassa. Kun valitset sopivan toimittajan, saatat parhaassa tapauksessa saada molempia.